torstai 7. lokakuuta 2010

Kirjantamosta saa kätevästi esimerkiksi kokoelmaani Siihen mihin tonttu astuu. Kannattaa tilata.

Otteita arvosteluista:

"Suosittelisinkin, että äidinkielen opettajat vilkaisisivat oppitunneille luettavaa etsiessään Sonsterin suuntaan. On varsin vahvistava kokemus ymmärtää - ehkä opettajaakin paremmin - mihin runossa viitataan."
-Henriikka Tavi/ Helsingin sanomat

"Kirjan genrerunoelmat loruvat asiasta ja aihelmasta toiseen mosaiikkimaisen absurdisti. Välillä lukija saa niistä otteen, mutta useimmin ne karkaavat käsityskyvyn tuolle puolen. Yhdelle hölynpölyltä vaikuttava sanatulva saattaa kuitenkin herättää toisessa kokijassa vahvoja tunteita ja ristiriitaisia kuvia — kutkutusta, joka jää mielen perukoille hyörimään."
-Toni Jerrman/ Tähtivaeltaja

"Heti alussa käy ilmi, että Sonster kirjoittaa omaperäisesti. Yhteen runoon mahtuu aiheita, paikkoja, tapahtumia ja henkilöitä laidasta laitaan. Esimerkiksi aloitusruno alkaa velhosta ja haposta, kulkee pianon sisällä asuvan koiran ja pyörätelineeseen juuttuneen norsun kautta tonttuun, jonka lakissa on vain pieni tiuku."
-Eveliina Laurila/ Lumooja

"Sonsterin maailmaan kiteyttää hyvin esimerkiksi ajatus poliisista joka 'ei jahdannut kuristajaa vain koska laki vaati vaan koska halusi/ tehdä tämän käsistä jarrut polkupyöräänsä'".
-Saara Oranen/ Kulttuurivihkot

"Kokoelmassa on hienoa sen nokkeluus ja huumorintaju. Pitemmätkin runot koostuvat erillisistä, löyhästi yhteen liitetyistä sutkauksista tai surrealistisista aforismeista, joista parhaat ovat loistavia: 'Murretaan kuu, polvilumpio, jottei tämä ihana yö jättäisi meitä.'”
-Jarkko Lauri/ Kaltio

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wanted to say that I've truly enjoyed browsing your blog posts. In any case I will be subscribing to your rss feed and I hope you write again very soon!

replica louis vuitton handbags
louis vuitton replica bags